افغانستان باید عضویت سازمان جهانی تجارت را بدست آورد
تکمیل شده تاریخ شروع 6 میزان 1396 تاریخ ختم 9 جدی 1396افغانستان به تاریخ 29 جولای سال 2016 رسماً عضویت سازمان جهانی تجارت را بدست آورد. پیشرفت های عمده برای تکمیل این بنچمارک در سال مالی 1397 به این شرح میباشد: تعقیب و پیگیری تعهدات به همکاری کمیته بین الوزارتی سازمان تجارت جهانی و موافقتنامه تسهیلات تجارتی جریان دارد، که یک پروسه دوامدار بوده و به همکاری تمام وزارت ها و نهادهای ذیدخل صورت می گیرد. کار بالای 2 تعهد سال 2018 مربوط وزارت صنعت و تجارت جریان دارد، که این تعهدات قرار است توسط ریاست عمومی ثبت مرکزی و مالکیت های فکری این وزارت تعقیب گردد و موضوع طی مکتوب شماره (397) مورخ 21/8/1397 با آن ریاست شریک گردیده است.
طرح دو قانون ضد دامپنگ[1] و سبسایدی[2] سازمان تجارت جهانی جهت تنظیم امور تجارتی و جلوگیری از رقابت ناسالم در بازار یکبار در سال 1396 و بار دوم بعد از تصحیح در ماه قوس سال 1397 غرض تدقیق و طی مراحل به وزارت عدلیه ارسال شده و جلسات متعدد در این زمینه در آن وزارت دایر شده است.
مقرره اسرار تجارتی طی مکتوب شماره (206) مورخ 29/5/1396 وزارت صنعت و تجارت به وزارت عدلیه ارسال شده است. در زمینه اطلاع دهی تغییرات و تعدیلات در قانون، مقرره و تعهدات افغانستان به سازمان تجارت جهانی، در سال مالی 1397 جمعاً 9 سند به سازمان تجارت جهانی ارسال گردیده است.
[1] دامپینگ (Dumping) به مفهوم بازار شکنی و یا هم قیمت شکنی می باشد. مقررات ضد دامپینگ (Anti-Dumping) به آن سلسله مقرراتی گفته می شود که یک کشور بالای واردات یک کشور خارجی تعرفه های حمایتی را وضع می کند، چون کشور وارد کننده به این عقیده است که قیمت اشیای وارد شده کمتر از قیمت اصلی آن در بازار داخلی آن کشور می باشد.
[2] سبسایدی (Subsidy) یک نوع کمکی است که توسط دولت ها به یک فرد، شرکت و یا یک نهاد به صورت نقدی یا به شکل کاهش مالیات داده می شود.