از روز جهانی مبارزه علیه فساد اداری، گرامیداشت به عمل آمد

18 قوس 1397

سکرتریت ویژه مبارزه با فساد اداری در همراهی با سازمان ملل متحد در افغانستان از روز بین المللی مبارزه علیه فساد، گرامی داشت به عمل آورد

در این مراسم که در قصر چهارچنار ارگ برگزار گردید، رئیس جمهور محمد اشرف غنی، استاد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری، آقای تدامیچی یوماماتو نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد، محترم جان باس، سفیر ایالات متحده امریکا و محترم نیکولاس کی، سفیر کشور انگلستان سخنرانی داشتند. اشتراک کننده های این برنامه، اراکین بلند رتبۀ دولتی، نماینده های نهاهای سازمان ملل، اعضای کوردیپلوماتیک کشورهای خارجی مقیم کابل و نهادهای مدنی بودند. هدف از این برنامه تجلیل از روز جهانی مبارزه با فساد اداری و بحث و تبادل نظر روی تطبیق شاخص های کوتاه مدت مبارزه با فساد اداری سند چارچوب حسابدهی متقابل جنیوا بود.

رئیس جمهور غنی برگزاری چنین برنامه ها را پر اهمیت خواند و ایشان ابراز داشتند که حکومت افغانستان در مبارزه با فساد اداری متعهد است و می خواهد که فساد اداری در کشور ریشه کن گردد. رئیس جمهور از اصلاحات در پروسه کانکور تحصیلات عالی، کانکور اصلاحات اداری و خدمات ملکی، پروسه تدارکات، مساله زمین و اصلاحات در سکتور امنیتی به عنوان نمونه های بارز مبارزه علیه فساد اداری یادآور شدند و تاکید کردند که در مبارزه با فساد اداری، مردم، علما و رسانه ها نقش مهمی دارند.

رئیس جمهور غنی با اشاره بر این که حکومت افغانستان در راستای مبارزه با فساد اداری، کارهای زیادی را انجام داده است، گفت که به پیش می رویم و ان شاالله مبارزه با فساد را به سرمنزل مقصود می رسانیم، زیرا مبارزه با فساد از ارزش های مهم دین مقدس اسلام است.

آقای تادامیچی یاماماتو نمایندۀ خاص سازمان ملل‌متحد در افغانستان، ضمن این که از تعهد رئیس جمهور در راستای مبارزه با فساد ستایش نمودند، گفتند که حکومت افغانستان در راستای مبارزه علیه فساد تمرکز پایدار دارد. همچنان ایشان فساد را بزرگ ترین چالش خواندند و از این که حکومت افغانستان، مبارزه با این پدیده را در اولویت های خویش قرار داده است، تشکر نمودند.

استاد سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور در سخنرانی شان از گام های دولت افغانستان در عرصۀ بستر حقوقی مبارزه با فساد اداری در بخش اصلاحات و تعدیلات قوانین، یاد آور شدند. ایشان افزودند که حکومت در عرصه عمومی قوانین، از قوانین تجارتی و اقتصادی گرفته تا قوانین مدنی، جزایی و اداری و هم در قوانین خاص مربوط به مبارزه با فساد اداری، گام های ارزشمند برداشته است.

استاد دانش اعلام کردند که در مدت چهار سال و سه ماه حکومت وحدت ملی، بیش از ۳۹۰ سند تقنینی در موضوعات مختلف تنها در دفتر معاونیت دوم ریاست جمهوری و از طریق کمیتۀ قوانین تحت کار قرار گرفته و بسیاری از آن ها طی مراحل و نافذ شده اند.

هم چنان آقای جان باس، سفیر ایالات متحده و نیکولاس کی، سفیر انگلستان در سخنرانی های شان بیان نمودند که حکومت افغانستان در آماده سازی چارچوب و قوانین مبارزه با فساد اداری دستآورد داشته است و حالا این مهم است که قوانین تطبیق گردد. برعلاوه، آنان حمایت شان را از فعالیت های مبارزه با فساد اداری حکومت، ابراز داشتند.

بعد از ختم سخنرانی ها، جلالتمآب محمد اشرف غنی، رئیس جمهور ج.ا.ا. تعهد نامه امانت داری را امضا نمودند.

بعد از آن، در بخش دوم برنامه، محترم اجمل احمدی، مشاور ارشد رئیس جمهور در امور مالی و بانکداری، نسخه تجدید شدۀ استراتیژی ملی مبارزه علیه فساد اداری را برای حاضرین در مجلس ارایه نمودند. وی گفت که ما به شکل تدریجی از لحاظ شفافیت پیشرفت داشته ایم و برگزاری این کنفرانس، بیانگر تعهد دولت افغانستان به مبارزه با فساد اداری می باشد.

بعد از آقای احمدی، برنامه با برگزاری چهار پنل جداگانه با اشتراک مسئولان حکومتی، نهادهای بین المللی و نهادهای جامعه مدنی، روی تعهدات افغانستان در عرصه مبارزه با فساد اداری در کنفرانس جنیوا، به خصوص در مورد شاخص های مربوط به پیگیری قضایای فساد اداری در نهادهای عدلی و قضایی، بررسی و اشاعه دارایی ها و قانون دسترسی به اطلاعات ادامه یافت که نتایج پنل ها در یک کنفرانس مطبوعاتی در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت توسط داکتر یما ترابی، رئیس سکرتریت ویژه مبارزه با فساد اداری و جوسی لین میسن، نماینده (UNDP) برای رسانه ها ارایه شد.

شریک سازید