سکرتریت ویژه مبارزه با فساد اداری، ورکشاپ انکشاف پلان های عمل مبارزه با فساد اداری سال مالی 1398 وزارت ها و ادارات را به تاریخ 19 جدی 1397 در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت برگزار نمود. در این ورکشاپ، نماینده های بیش از 55 وزارت/اداره دولتی، نماینده نهادهای جامعه مدنی و رسانه ها حضور داشتند.
این ورکشاپ با کنفرانس مطبوعاتی داکتر یما ترابی، رئیس سکرتریت ویژه مبارزه با فساد اداری در مورد هدف، اهمیت و توقعات سکرتریت آغاز گردید. آقای ترابی پیرامون چگونکی تدوین پلان های عمل وزارت ها و ادارات در امر مبارزه علیه فساد اداری صحبت نمودند. ایشان افزودند که هدف برگزاری نشست، مروری بر پلان های عمل و اجراآت سال گذشته وزارت ها و ادارات و معرفی فرمت و رهنمود، جهت تدوین پلان های عمل سال مالی ۱۳۹۸ می باشد.
آقای ترابی گفتند که این بار، تجربه دوم است که سکرتریت ویژه مبارزه با فساد اداری، با وزارت ها و ادارات روی تدوین پلان های عمل سالانه شان کار میکند. به گفتهی وی، سکرتریت ویژه در سال گذشته از ۵۸ وزارت و اداره، پلان عمل دریافت کرده بود که همه وزارت ها و ادارات را شامل میشد.
رئیس سکرتریت ویژه تجارب به دست آمده از تطبیق پلان های عمل مبارزه بافساد اداری وزارت ها و ادارات را رضایت بخش دانسته، تاکید کرد که از وزارت ها و ادارات توقع میرود که در سال مالی جدید پلانهای عمل بهتری را ترتیب کنند.
رئیس سکرتریت ویژه تأکید کردند که پلان های عمل مبارزه با فساد اداری برای سال مالی ۱۳۹۸ با شاخص های استراتیژی ملی مبارزه علیه فساد اداری باید همسو باشد، زیرا پلان های عمل، اجرایی شدن استراتیژی را نهادینه می سازد.
آقای ناصر تیموری مسئول دادخواهی و ارتباطات دیدبان شفافیت افغانستان از سکرتریت ویژه مبارزه با فساد اداری به خاطر برگزاری ورکشاپ و گرفتن نظریات نهادهای جامعه مدنی در پروسه تدوین پلانهای عمل وزارت ها و ادارت قدردانی نمودند.
آقای تیموری با اشاره به میثاق بین المللی مبارزه با فساد اداری، اصول کوالالامپور را در زمینه مبارزه با فساد اداری به بحث گرفته و مواردی را در رابطه به چگونگی پروسهی تهیه سند مبارزه بافساد اداری، محتوای سند و نحوهی مبارزه بافساد اداری بیان نمودند.
سپس آقای جواد دادبان آمر بررسی و ارزیابی سکرتریت ویژه مبارزه با فساد اداری، گزارش بررسی پلانهای عمل وزارت ها و ادارات از سال 1397 را برای اشتراک کنندگان ورکشاپ ارایه نمود.
پس از آن، آقای اجمل شاکر مسئول تیم بررسی آسیب پذیری های فساد اداری کمیته مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه علیه فساد اداری (MEC) که یکی از نهادهای فعال در راستای مبارزه بافساد اداری است، صحبت نمودند. آقای شاکر با استقبال از برگزاری ورکشاپ توسط سکرتریت، فشرده گزارش یافتههای میک از بررسی پلانهای عمل مبارزه با فساد اداری تعدادی از وزارتها در سالهای گذشته را بیان نمودند.
در بخش سوم برنامه، داکتر یما ترابی، نسخه تجدید شده استراتیژی ملی مبارزه علیه فساد اداری را برای نماینده های وزارت ها و ادارات ارایه کردند و نظرخواهی از نمایندگان وزارت ها و ادارات صورت گرفت که به پرسش های حاضران در ورکشاپ هم پاسخ داده شد.
سپس آقای قاسم رحمانی آمر پیگیری تصامیم خاص در سکرتریت ویژه، فارمت و رهنمود ترتیب پلان عمل مبارزه با فساد اداری سال مالی 1398 را برای اشتراک کنندگان ارایه کردند. آقای رحمانی با اشاره به مهم بودن اصولی چون مشارکت، واقع نگری، جامعیت، ضرورت و اولویت، مطابقت، شفافیت، مشخص بودن و مؤثر بودن در ترتیب پلان عمل مبارزه با فساد اداری، فارمت و رهنمود پلان عمل را برای نمایندگان وزارتها و ادارات تشریح کردند.
در این ورکشاپ، رییس سکرتریت ویژه مبارزه با فساد اداری ابراز امیدواری کردند که هر چه زودتر پلان های عمل وزارت ها و ادارات در امر مبارزه با فساد اداری برای سال مالی ۱۳۹۸، ترتیب و آماده تطبیق گردد.